Filateliefde: De geschiedenis van België via postzegels | BELvue
Tijdelijke tentoonstelling

Filateliefde: De geschiedenis van België via postzegels

De tentoonstelling in het BELvue museum zet voor de eerste keer de waardevolle filatelistische collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) in de kijker. Voor dit initiatief heeft het KMMA nauw samengewerkt met zowel bpost als prominente privéverzamelaars in België. De collectie van ongeveer 300 stukken die ter gelegenheid van deze tentoonstelling werden verzameld, vertegenwoordigt een erfgoed van onschatbare waarde.

Het parcours van deze tentoonstelling geeft een overzicht van het fabricageproces van de postzegel, zijn iconografie, de geschiedenis van de post en de aanwezigheid van België in de internationale uitwisselingen door de jaren heen.

Naast de postzegels zelf laat de tentoonstelling ook het voorbereidende werk zien: schetsen, tekeningen en gravures, geassocieerd met grote namen uit de Belgische kunst zoals Tuymans, Schuiten of Alechinsky. Ook decoratieve kunst en Afrikaanse kunstvoorwerpen die als inspiratie dienden, komen aan bod. De tentoonstelling is dan ook bedoeld voor zowel filatelisten als kunstliefhebbers en voor het grote publiek.

Postzegels zijn artistieke pareltjes, die de digitale communicatie nog niet uit ons alledaags leven heeft kunnen bannen.

Praktische info:

  • Van 06/02/2016 t/m 10/04/2016
  • Van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 17u00, zaterdag en zondag van 10u00 tot 18u00, maandag uitsluitend voor groepen met reservatie
  • Gratis toegang

De tentoonstelling gaat vergezeld van een catalogus.

Begeleide bezoeken

Voor gezinnen

Spel-parcours voor kinderen, begeleid door een volwassene – 1€/kind – Meer info: Zegelzoektocht voor 8 tot 10-jarigen - Zegelzoektocht voor 11 tot 12-jarigen

Voor scholen